Общество

Яким має бути ідеальний двоспальний матрац: корисні поради щодо його вибору

Багато нас нині мучать різні хвороби та недуги: безсоння, остеохондроз, мігрені… Однією з причин цих та багатьох інших неприємностей може бути не зручний матрац. Для того, щоб раз і назавжди покінчити з болями в спині і попереку і нарешті, виспатися, настав час зважитися і купити новий матрац. Та й ресурс вашого старого матрацу, швидше за все, вже вичерпано, адже як правило він становить 7 — 10 років експлуатації.

Коли ви зайдете на сайт інтернет магазину «Магдек» вибирати новий матрац 160х200, то здивуєтеся величезному розмаїттю моделей в спеціальному каталозі https://magdek.com.ua/ua/matrasi/matrasy-160-200. Давайте розберемося з таким непростим питанням — Як правильно вибрати матрац 160 на 200, і яка модель краща?

Як правильно вибрати матрац на ліжко 160 на 200:

  1. При виборі пружинного матраца зверніть увагу на відмінність незалежних та залежних пружин. У разі останніх коливання пружин від рухів людини передаються по всьому матрацу. Особливо це незручно, якщо на матраці сплять дві людини: будь-який рух одного з них відчувається і другим. Запам’ятайте, як правильно вибирати пружинний матрац: чим більша кількість пружин на 1 кв. м., тим зручніше відпочивати хребту. Воно може починатися від 220 шт. на кв. м. і сягати 600-700.
  2. У випадку як пружинних, так і безпружинних матраців велике значення має матеріал наповнювача. Якщо це натуральний латекс, він матиме здатність максимально точно повторювати контури тіла. Якщо це синтетичні матеріали (штучний латекс, пінополіуретан або поролон), вони швидше втратить пружність і будуть руйнуватися при використанні.
  3. Крім пружинного блоку та наповнювача в матрацах може бути додатковий шар, призначений для надання жорсткості. Його роблять із кокосової кори, морських водоростей, кінського волосу. Ці матеріали еластичні, «дихаючі» та натуральні. Але якщо ви схильні до алергії, вибирайте матрац без них.
  4. Як правильно вибрати матрац відповідно до ваги тіла: при масі тіла до 55 кг можна використовувати м’які моделі, від 55 до 90 кг рекомендують середню жорсткість, більше 90 кг — тільки жорсткі матраци.
  5. Вибирайте чохол із натуральної тканини — бавовни або вовни. Він може бути оброблений просоченням на основі іонів срібла. Вони запобігають появі бактерій, неприємного запаху, кліщів домашнього пилу. Це особливо важливо для алергіків.
  6. Якщо ви купуєте ортопедичний матрац, попросіть медичний сертифікат. Це підтвердження того, що він справді виявить користь хребту.

Деякі моделі матраців (як правило, пружинних) вимагають того, щоб їх час від часу перевертали. Обов’язково дізнайтеся у продавця – як це часто потрібно робити.

І ще, порада практичній господині – для того, щоб ваш новий матрацик якомога довше залишався чистим та свіжим – купіть для нього простирадло на гумці – спеціальний «наматрацник». Нові комплекти білизни сильно фарбуються, та й каву в ліжку випити дуже приємно… Наматрацник врятує вашу покупку від непередбачених постільних неприємностей.

Сподіваємося, наші поради, як правильно вибрати матрац, знадобляться вам. Солодких снів і нехай вас ніколи не мучить безсоння!

Вам может понравиться:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Заполните поле
Заполните поле
Пожалуйста, введите корректный адрес email.
Вы должны согласиться с условиями для продолжения

Капча загружается...

Свежие статьи
Не пропустите
Меню